Restauratie

Aan de andere kant van de wereld

Ons toestel wordt door zeer vakbekwame mensen gerestaureerd bij Pioneer Aero in Ardmore, Nieuw-Zeeland. Dit bedrijf is expert op het gebied van het restaureren van historische vliegtuigen waaronder dus de Curtiss P-40.

Romp, boordsystemen en cockpit

We werken op dit moment hard aan het opnieuw opbouwen van de romp. Alsof dat al geen uitdaging op zich is, werken we tegelijkertijd aan de voorbereidingen voor het opbouwen van de boordsystemen. Dit kost enorm veel tijd omdat zeldzame onderdelen gevonden en aangekocht moeten worden. Daarnaast maken we een selectie van de cockpitinstrumenten. Hiermee richten we het instrumentenpaneel opnieuw in. Uiteraard houden we rekening met de huidige regelgeving en veiligheidseisen en de operationele inzetbaarheid in het huidige luchtruim. Natuurlijk doen we ons uiterste best om niet in te leveren op de authentieke uitstraling van de cockpit.

Planning

Waarschijnlijk kunt u niet wachten totdat u de Curtiss P-40 weer ziet vliegen. Wij ook niet. We werken dan ook gestaag door aan onze droom, aan dit gave project. Wanneer onze droom werkelijkheid wordt? We zetten alles op alles om in 2024 de Curtiss P-40 in Nederland te laten landen!